BBP-WMS Inventory modul: Warehouse Manager

Warehouse Manager modul je a modul koji nam omogućava unošenje generalnih podataka o skladištima, kao što su naziv, lokacija, opis skladišta, i sl. Osim generalnih podataka, kroz ovaj modul prikupljaju se i podaci o unutrašnjoj organizaciji skladišta. U te podatke spadaju oznake zona skladišta, ostrva, informacije o policama, ladicama, paletnim mjestima itd. Svi prikupljeni podaci će biti korišteni za unaprjeđenje procesa skladištenja, kao i njihovoj automatizaciji.

Warehouse Manager modul

  1. Dodaj skladište: evidentira sve podatke o skladištu, kao što su lokacija, adresa, itd. i omogućava izmjenu istih.
  2. Dodaj ostrvo: Omogućava dodavanje novog ostrva, kome se pridružuje oznaka ostrva, skladište u kom se nalazi, zona, nivo/sprat- ukoliko je skladište na više spratova.
  3. Dodaj bar kod lokaciji: dodjeljuje bar kod svakoj polici (lokaciji), kao i ostrvu. Dodjeljivanjem bar koda lokaciji omogućava se tačno lociranje proizvoda uz samo jedno skeniranje bar koda.
  4. Dodaj kategoriju lokaciji: WMS manager Vam omogućava da dodijelite kategoriju proizvoda određenoj lokaciji. Dodjeljivanjem kategorije lokaciji, program će osigurati da se samo određene kategorije proizvoda mogu naći na određenoj lokaciji (Npr. mliječni proizvodi na jednoj lokaciji, dok su deterdženti na drugoj lokaciji).
  5. Dodaj slobodni prostor: evidentira lokaciju, dimenzije, kapacitet paletnih mjesta, a namjenjeno je za skladištenje vangabaritnih proizvoda, kao i proizvoda koji zahtjevaju posebno skladištenje. Dodatno se slobodnom prostoru može dodijeliti sprat i zona gdje se isti nalazi.
  6. Dodaj sprat: evidentira spratnost skladišta. Spratu se može dodijeliti određena zona tako da je moguće prilikom skladištenja odvojiti proizvode po zonama.

Svi nazivi označavanja ostrva, polica, zona, itd. mogu se zamjeniti postojećim oznakama korisnika. Takođe, funkcionalnosti koje nisu obuhvaćene ovim modulom, a postoji potreba za istim, mogu se naknadno dodati.


Tim Thyme System će Vas rado posjetiti i uživo demonstrirati funkcionalnosti naših solucija. Tokom naše posjete upoznaćemo se s potrebama Vaše organizacije i razgovarati kako da najbolje prilagodimo functionalnosti BBP sistema vašim potrebama. Zajedno možemo pronaći pravo rješenje koje će Vam pomoći ostvariti ciljeve i to u okviru Vaših financijskih okvira.

Zakažite sastanak