BBP-WMS Inventory modul: Transakcije - Ulaz Robe

Modul Transakcije-Ulaz Robe se koristi za evidentiranje ulaza/prijema robe u skladište. Ovaj moderan i napredan modul, će na osnovu samo jednog skeniranja bar koda, obaviti kompletno zaduženje skladišta novim proizvodom. Naime, skeniranjem bar koda proizvoda, sistem će automatski provjeriti ispravnost bar koda, provjeriti da li se proizvod nalazi na narudžbi te, ukoliko proizvod nije naručen, obavjestiti korisnika. U daljem postupku, sistem će pronaći proizvod u narudžbi, pronaći njegovu kategoriju i na osnovu kategorije dodjeliti mu zonu, ostrvo i policu na kojoj će biti uskladišten. Istovremeno, sistem će odštampati etiketu koji se može aplicirati na pakovanje proizvoda. Etiketa će sadržavati skladišnu lokacija proizvoda kao i njegov bar kod.

Transakcije modul-Ulaz Robe

  1. Zaduženje skladišta - Ulaz robe: odabirom narudžbe, sistem lista sve proizvode koji su na odabranoj narudžbi. Skeniranjem proizvoda koji je potrebno uskladištiti, sistem će provjeriti da li se isti nalazi na listi naručenih proizvoda, i ukoliko jeste, dodijelit će mu lokaciju, odštampati lokacijski bar kod, i uknjižiti na stanje proizvoda. Ukoliko se skenirani proizvod ne nalazi na narudžbi (nije naručen), operater ga može ili manuelno dodati ili odbiti prijem istog.
  2. Zaduženje skladišta - pojedinačno: skeniranjem bar koda proizvoda, sistem automatski dodjeljuje lokaciju proizvodu, štampa naljepnicu lokacije i kalkuliše zalihe proizvoda.
  3. Zaduženje skladišta - slobodni prostor: unosom broja paletnih pakovanja koje treba uskladištiti, sistem automatski traži i nudi lokacije slobodnog prostora gdje se potreban broj paletnih pakovanja može smjestiti. Ukoliko su paletna mjesta već zauzeta, i nije moguće staviti željeni broj paleta zejedno, moguće je manualno dodijeliti slobodni prostor paletama.
  4. Zaduženje skladišta - Kreiranje zbirnih (mješvitih) paleta: sistem podržava dodavanje različitih proizvoda u jednu paletu i time kreiranje nove palete sa mješovitim sadržajem. Prilikom kreiranje nove palete, svaki proizvod će se skenirati prije dodavanja, tako da sistem može pratiti kontrolu svih proizvoda, bez obzira gdje se oni nalaze. Jednom kad je paleta popunjena-kreirana, sistem će odštampati etiketu za paletu, koja će tačno identifikovati lokaciju novokreirane palete i njenog sadržaja.
  5. Zaduženje skladišta - kreiranje skladišne liste: Svi novopristigli proizvodi koji su evidentirani i kojima je dodjeljena lokacija, biće stavljeni na listu evidentiranih proizvoda. Kreirana lista-skladišnica će se odštampati i kao takva koristiti od strane operatora koji vrše skladištenje za što brže i efikasnije skladištenje novopristiglih proizvoda.

Imajući u vidu da je zaduženje skladišta jedna od najvažnijih zadataka WMS sistema, T-S tim je posvetio posebnu pažnju kreiranju intuitivnog interfejsa za ovaj module. Njegovo korištenje zahtjeva samo jedno skeniranje bar koda i sa samo jednim klikom na “Sačuvaj” dugme se može zadužiti skladište sa novopristiglim proizvodom.


Tim Thyme System će Vas rado posjetiti i uživo demonstrirati funkcionalnosti naših solucija. Tokom naše posjete upoznaćemo se s potrebama Vaše organizacije i razgovarati kako da najbolje prilagodimo functionalnosti BBP sistema vašim potrebama. Zajedno možemo pronaći pravo rješenje koje će Vam pomoći ostvariti ciljeve i to u okviru Vaših financijskih okvira.

Zakažite sastanak